Hertals Rock City is uitgegroeid tot een van de populairste indoor punk en metal festivals van de Kempen. Deze editie heeft weer veel grote namen op de affiche.

Organisator Dirk Peeters : 'THE EXPLOITED de populairste Engelse punkband van de 2e generatie met veel metalinvloeden - zonder hen geen bands als Korn, Slayer.

SAXON (Oliver/Dawson) is de band rond de twee 'oerleden' van Saxon, bassist Steven Dawson en gitarist Graeme Oliver. De twee heren zijn te horen op klassieke Saxon albums als 'Wheels Of Steel', 'Strong Arm Of The Law' en 'Denim and Leather'. Het is bekend dat er binnen de Saxon-gelederen een ruzietje is geweest, waarbij bandleden vertrokken en er rechtzaken werden gevoerd over de bandnaam Saxon.

Oliver en Dawson spelen onder de naam OD Saxon nog steeds. Op 5 mei komen ze naar Hertals Rock City om het publiek een 'all classic Saxon songs' avond voor te schotelen : van Wheels of steel tot Princess of the Night.

FUNERAL DRESS hun enige optreden in de Kempen in 2018, verder doen ze oa hun 14e USA toer. Daar zullen ze spelen in The whiskey a go go in LA (zaal waar het allemaal begon voor bands als The Doors, Guns and roses,...).

TYGERS OF PAN TANG een van de bekendste bands van de nwobm beweging hun debuut lp WILD CAT stond wekenlang in de charts. Voor fans van de oude Iron Maiden.
TOTAL CHAOS (usa) hardcore punk .
RAMONAS beste en bekendste Ramones tribute band UK
MENACE legendarische 77 punkband
SCARVED een van de beter Belgische hardrock bands
THE RABIDS opkomend jong lokaal talent.

Venue : Den Dreef Oostakker 1 2290 VORSELAAR

vvk loopt als een TGV voor Hertals Rock City 5 mei -
wil jij erbij zijn bij het beste indoor punk en metalfestival van de Kempen :

Tickets en info hertalsrockcity@outlook.com

Vvk: café 't Saske Herentals
Dobbeldoes Oevel

Dax Turnhout
Het wit Paard Heist op den Berg
Den oude Ketel Heist op den Berg
Koeistjeit Beezel (Putte)

Wrangler Booischot
De nieuwe Loeter Keerbergen
Zundapp Herenthout
en Den Tip Vorselaar.